Een woning voor de verhuur, waar begin je?

De perfecte verhuur woning, hoe vind je die?

De perfecte woning vinden voor de verhuur, kost tijd.

Zeker in deze tijd, waar woningen voor je neus weg worden gekaapt door andere beleggers.

Maar ondanks dat moet je voor je naar de bank gaat voor een hypotheek, een pand op het oog hebben. De bank gaat namelijk altijd na of jou plannen wel haalbaar zijn. Het is voor de bank uiterst belangrijk dat jij genoeg rendement behaald zodat je de hypotheek kunt blijven betalen gedurende de hele looptijd.

Na genoeg vermogen te hebben gespaard, is het tijd de juiste woning te vinden voor de verhuur. Maar hoe doe je dat?

Een woning voor de verhuur, word niet je ‘eigen’ woning

Regel één, je koopt niet voor jezelf een huis, het is een huis voor de verhuur. Dat klinkt logisch, maar dat kan O’ zo moeilijk zijn. Je moet proberen niet je emoties mee te laten spelen. Zo, kan je een geweldig huis tegenkomen, waar jij zelf dolgraag zou willen wonen, maar die totaal niet geschikt is voor de verhuur. Er zijn namelijk allemaal gemeentelijke en wettelijke regels waar je je aan moet houden als je je pand wilt verhuren. Zie ook het artikel “De Huurcommissie, let erop bij de verhuur van je woning!”

Koop niet zomaar de eerste woning die je aanspreekt. Je hebt maar één kans om de aquisitie (aankoop) van een woning goed te doen, als je eenmaal het huis gekocht hebt, kun je dit niet meer ‘even snel’ ongedaan maken. Daarom is het heel belangrijk dat je je goed verdiept in de huizenmarkt en in de vastgoedwereld om zoveel mogelijk fouten te voorkomen. 

Fouten maken hoort erbij

Iedereen maakt fouten, ook ik heb bij mijn eerste huis er heel wat gemaakt. Deze foute hebben mij duizenden euro’s gekost, maar ik heb er enorm veel van geleerd. En ondanks deze fouten levert het mij passief inkomen op. Foute maken betekend dus niet het einde, maar het begin. Durf fouten te maken. Ook al kosten fouten soms veel tijd en geld, je leert er enorm veel van. Een betere leerschool kan je je niet wensen. En gelukkig heeft het mij tot nu toe meer opgeleverd dan het gekost heeft.

Foute maken betekend dat je iets hebt ondernomen, en dat je de eerste stap naar succes hebt gezet, want leren zonder fouten te maken is onmogelijk. Een baby kan ook niet leren lopen zonder tientallen keren te vallen.

De locatie 

De locatie van je verhuur woning is alles bepalend voor je rendement, besteed hier dus veel aandacht aan en doe je huiswerk.

Lees alles over de beste locatie in het artikel  “Wat is de beste locatie voor vastgoed?”

Het puntensysteem van De Huurcommissie

Het Woningwaarderingsstelsel, geeft de kwaliteit van de huurwoning aan en werkt met een puntensysteem. Valt de kwaliteit van je woning onder een bepaalde norm, dan moet je je aan de huurprijs van De Huurcommissie houden. Dit betekend dat je huurwoning in de sociale sector valt. Kom je boven die grens uit van De Huurcommissie dan val je in de vrije sector, je mag nu de huurprijs zelf bepalen.

Zorg er daarom voor dat je verhuurwoning altijd in de vrije sector valt, anders word het hoogstwaarschijnlijk moeilijk een goed rendement te behalen.

Zie voor verdere uitleg het blog “De Huurcommissie, let erop bij de verhuur van je woning!

Andere belangrijke punten om rekening mee te houden:

Klaar om naar een bank te gaan!

Heb je de juiste woning gevonden en 30 a 40% van de woningprijs op je rekening staan dan ben je waarschijnlijk klaar om op de bank af te stappen. Hier volgende week meer over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.