Wie ben ik?

Waar ben ik mee bezig? Zo kan het niet langer…


Ik werkte me een slag in de ronde en kon maar net de eindjes aan elkaar knopen. Zo kon het niet langer, ik wilde meer vrijheid en meer genieten van het leven. Nu 5 jaar later, heb ik dat allemaal. Ik heb meer vrije tijd, werk inmiddels part time en doe alleen nog wat ik leuk vind.

Dit heb ik niet bereikt door alleen pure wijsheid, ik heb ook wat geluk gehad met oa. een snelle stijgende huizenmarkt en het feit dat ik samen ben gaan wonen. Maar desondanks heb ik zelf voor elkaar gebokst dat mijn huis in 5 jaar hypotheekvrij is en dat ik nu een appartement heb voor de verhuur.

Doordat mijn lasten laag zijn kan ik veel sparen per maand, het meeste gaat naar mijn beleggersrekening op dit moment. Hier beleg ik lagertermijn in Index trackers (ETF’s) en in Obligatie trackers. Mijn aanpak is dat ik de markt volg, zo breed en divers mogelijk spreidt ik mijn portefeuille om zo veel mogelijk mijn risico te beperken.

Maar alhoewel het goed gaat, ben ik er nog niet…

 

Ik ben nu in de 30 en het kost mij nog maximaal 10 jaar voor ik met pensioen kan gaan.

Of in ieder geval, ik heb dan de keuze om met pensioen te gaan als ik dat dan zou willen. Want nu zou ik mijn baan als stewardess voor geen goud willen missen. Maar aan de andere kant wil ik waarschijnlijk ook niet tot mijn 71ste koffie en thee schenken in de lucht. Daarnaast vraag ik me af of je deze baan tot je 71ste kan uitvoeren.

Het is relatief een zwaar beroep, met veel fysieke arbeid, jet-lag’s, nachten overslaan, en blootstelling aan grote hoeveelheid straling en toxische stoffen. Als het niet zo leuk was, was ik al lang gestopt. Maar de hele wereld kunnen zien, heeft iets verslavends. Maar desondanks ben ik blij dat ik niet meer 100 procent hoef te vliegen en voor mijn lieve meisje kan zorgen die nu 5 maanden is.

Het feit dat je keuzes mogelijkheden krijgt door financiële vrijheid is waar het mij om gaat…. Alles kan en niets hoeft, deze vrijheid voel ik al nu ik deels financieel onafhankelijk ben. Dat heerlijke onbezorgde gevoel gun ik iedereen.

 

Wat ik nu “as we speak” aan het doen ben.

Ik ben nu bezig met een 2 en 3de appartement te vinden voor de verhuur, maar dat valt nog niet mee anno 2019 (zie ook het artikel “Opzoek naar een pandje voor de verhuur anno 2019″). Een bank vinden om de financiering rond te krijgen is geen probleem. Maar een huis vinden dat geschikt is voor de verhuur en een goed rendement oplevert wel. Ik heb dit jaar al een paar biedingen gedaan en ben telkens overboden… ik blijf mijn ogen open houden, maar ik denk dat het verstandig is om op de volgende crisis te wachten en dan mijn slag te slaan.

 

Financieel onafhankelijkheid was mijn doel, maar ik werd een gelukkiger mens.

Daarom heb ik besloten een blog te beginnen over financiële onafhankelijkheid en over wat mij gelukkig maakt. Want uiteindelijk is vrijheid en geluk het doel, geld is alleen een middel om dat te bereiken.

Er zijn 100den manieren om financiële onafhankelijkheid te bereiken, mijn manier is zeker niet de snelste en beste. Ik ben geen professioneel adviseur en de informatie op de site is dan ook alleen informatief bedoeld en niet als financieel advies, zie disclaimer.