Het evenement “Vrouwen en Vermogen” van de ABN AMRO

Vrouwen en Vermogen

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Het evenement “Vrouwen en Vermogen” van de ABN AMRO

Gister ben ik naar het evenement “Vrouwen en Vermogen” van de ABN AMRO geweest. Het was een erg goed georganiseerde dag, met verschillende (en zeker niet de minste) vrouwelijke gastsprekers zoals Annemarie van Gaal, hoogleraar Mary Pieterse-Bloem, beleggingsstrateeg Judith Sanders, econoom Erica Verdegaal en financieel expert Joëlla Oprausmaak. Maar gelukkig ontbraken ook de cocktails en DJ niet.

Moeten we het nu echt over vrouwen en beleggen hebben?

Ja, want het blijkt dat vrouwen nog steeds een flinke achterstand hebben als het over beleggen/investeren gaat en dat is jammer want vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen. Dit is niet mijn mening, maar een feit. Vrouwen zijn immers minder testosteron gedreven dan mannen, wat vrouwen meer risico-avers maakt en waardoor ze meer rendement weten te behalen.

Beleggen is voor iedereen haalbaar!

Voor veel vrouwen op het evenement was dit ook de eerste kennismaking met beleggen. Er werd duidelijk gemaakt dat beleggen voor iedereen haalbaar is en dat je al vanaf 50 euro kan gaan beleggen. En hoe eerder je begint, hoe beter. Want door vroeg te beginnen kun je gebruik maken van het 8ste wereldwonder van Einstein, en dat is exponentiële groei. Waardoor je inleg elk jaar meer groei.

Stel “Bo” is 21 jaar, ze heeft een baantje en weinig onkosten omdat ze nog thuis woont. hierdoor kan Bo 1000 euro beleggen elke maand. Dit doet ze 7 jaar lang. Want als “Bo” 28jaar is, wilt ze kinderen en een huis en is er weinig geld over om te beleggen. Vanaf dat moment belegt Bo niet meer. Maar de belegging die ze in het verleden heeft gedaan laat ze doorgroeien. Uiteindelijk heeft Bo als ze met pensioen gaat, meer dan een miljoen euro opgebouwd. Dit is wat exponentiële groei doet.

Begin daarom zo vroeg mogelijk met beleggen. Maar realiseer je ook dat het nooit te laat is, tenzij je al tegen je pensioen aan zit. Dan word het namelijk lastiger. Omdat je dan niet meer op langer termijn kunt beleggen en de tijd niet meer hebt om een eventuele dip in de markt uit kan zitten.

Eye-Opener

Nu heb ik mijn financiële zaakjes redelijk voor elkaar, maar ook ik had een Eye-opener die dag. Net als 70 procent van de vrouwen heb ik mijn zaakjes thuis niet geheel op orde, want wat als mijn vriend en ik uit elkaar gaan? of wat als hij plots overlijd? Hoe sta ik er dan financieel voor…. Vrouwen leven immers gemiddeld 5 jaar langer dan mannen.

Ook ben ik minder gaan werken om deels voor onze dochter te gaan zorgen. Dit doe ik heel graag, en ik zou ook niets lievers willen. Maar het is natuurlijk wel fijn om te weten waar je aan toe bent, mocht er iets fout gaan. Want vrouwen gaan er bij een scheiding gemiddelt 25% op achteruit en 36% van de stellen gaan ooit uit elkaar op een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Niet hele gezellige cijfers, en ook ik denk dat dit mij nooit gaat overkomen… maar je weet het maar nooit.

Bij thuiskomst heb ik dit dan ook maar meteen besproken. Best lastig om te doen, maar hij reageerde heel relax en binnenkort geen we even om de tafel zitten om te kijken hoe en wat er geregeld moet worden.

Kortom, het was een erg leuke en leerzame dag, met veel inspirerende vrouwen en gelijkgestemde. Volgend jaar, mocht het event weer plaatsvinden, ben ik zeker van de partij!

Voor een update van het event “vrouwen en vermogen” zie mijn post van 18 Okt 2019. Daarin kan je een terugblik vinden van de dag, met bijbehorende filmpjes en presentaties.

Echt een Aanrader! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.