Verdien 100den euro’s in één uur!

Verdien geld door te besparen

In elk huishouden ‘lekt’ geld weg.

De meeste mensen hebben geen idee waar hun geld elke maand blijft omdat ze het overzicht totaal zijn kwijtgeraakt. Ondertussen hebben ze wel het frustrerende gevoel dat er geld ‘weglekt’. Dat gevoel klopt. Elk huishouden geeft tegenwoordig ongemerkt geld uit aan onnodige rekeningen, abonnementen of rommeltjes.

Super sonde, want elke euro kan je maar een keer uitgeven. Nu kan je gaan bezuinigen op een koffietje in je favo koffietent. Maar misschien geef je wel geld aan dingen uit, die je eigenlijk helemaal niet zou missen. Een voorbeeld daarvan is energie. Kies jij voor een goedkopere energieleverancier dan heb je dat zelf niet eens door. Het enige wat je merkt is dat je meer geld hebt in je portemonnee. Je lamp gaat immers echt niet harder branden van dure ipv goedkope energie.

 

Verdien 100den euros in een uur.

Natuurlijk zijn er dingen te bedenken dan je huidige abonnementen en lidmaatschappen om te zetten. Maar ingewikkeld is het allerminst. En ik beloof je dat je een blei ei word als je ziet hoeveel geld je hebt bespaart.

Via vergelijkingssites kan je er binnen een paar minuten achterkomen, hoe goedkoper jij uit kan zijn met je telefoon, sim kaart, sport of wifi abonnement. Dat zijn een paar goed besteden minuten.

 

 

Wat kan je nog meer doen.

Natuurlijk kan je op veel meer manieren geld besparen dan alleen op je abonnementen. Wij maken ons bijna allemaal schuldig aan het hebben van teveel spullen. Veel spullen brengen onrust. Zo sta ik wel eens voor mijn veel te volle kledingkast op zoek naar mijn favoriete trui die niet te vinden is. Deze overvolle kledingkast levert mij stress op.

  • Die mooie broek die net iets te klein is
  • die trui die echt versleten is
  • die hakken die echt te hoog zijn om op te lopen
  • die sokken met een gat
  • die tuinbroek die onder de verf zit.
  • dat vest met schoudervulling waarvan ik denk dat het ooit nog in de mode komt

Stiekem weet ik dat ik 99% er nooit meer van ga dragen en beter meteen weg kan doen. Zo heb ik, zeker 1/3de deel in mijn kleding al een jaar niet meer aangehad.

Elke keer dat je naar die te kleine mooie broek kijkt baal ik dat hij niet meer inpast. Het tijdperk van eindeloos bewaren probeer ik af te sluiten. Ik verkoop mijn mooie broek liever aan iemand die hem wel past en er super gelukkig mee is. Het zelfde geldt voor mijn boekenkast, het staat heel leuk al die boeken maar ga je ze echt nog lezen of is het alleen maar sentiment. Laat staan de troep in mijn schuur, de spullen die ik daar staan heb ik geen weet meer van.

 

Consuminderen.

Tijd om beetje bij beetje alles op te ruimen en te verkopen. Consuminderen is vandaag de dag ook helemaal hip, het is goed voor het milieu, je portemonnee en het zorgt voor rust in je leven.

Nu ben ik de laatste die zou zeggen dat je de was in de plaatselijke sloot moet doen en je temperatuur op 18ºC moet zetten om te besparen, Maar minder troep kopen lijkt me voor iedereen de juiste keuze. Dat houdt tevens in dat je je oude troep moet verkopen.

Onderschat niet de waarde van je oude troep, je zal verteld zijn wat het nog oplevert. Marktplaats, bol.com verkopen of een vlooienmarkt zijn hier perfect voor. Al moet je voor oude merkloze kleding en oude boeken niet teveel verwachten. Oude spullen die maar 1 a 2 euro waard zijn zijn dan ook niet echt de moeite om op marktplaats te zetten tenzij je ze in één koop samen kunt verkopen. Maar spulletje van 1 a 2 euro lopen op een rommelmarkt of koningsdag weer als een dolle. Dus voor alles is wel een markt te vinden. Zo kun je boeken goed slijten op Bol.com verkopen

 

 

Conclusie

Door te consuminderen bespaar je niet alleen geld, maar het geeft ook rust. daarnaast is je ecologische voetafdruk kleiner. Want heb je die tas echt nodig? Word je er echt gelukkiger van?

Een materialistische levensinstelling is ongezond, weten we uit onderzoek. Dat bleek uit een grote meta-analyse in de Journal of Personality and Social Psychology, 2014. We worden vooral gelukkig van ervaringen, niet van spullen. Sterker nog we worden er ongelukkig van. Dat verband was altijd negatief, hoe veel of hoe weinig mensen ook verdienden: de gemiddelde mens die heel materialistisch is, is niet heel gelukkig, en andersom.

Des te meer rede om je (oude) spullen te verkopen en je abonnementen om te zetten, met dat geld kan jij weer ervaringen creëren. Zo kan een ervaring een dag schaatsen zijn, maar net zo goed is investeren een ervaring, een documantaire kijken of een goed boek lezen.

 

Goed boek over consuminderen:

Is het boek Opgeruimd! Van de japanse bestseller auteur Marie “KonMari” Kondo runt een befaamd consulting bedrijf in Tokio waar zij klanten help hun rommelig huis (en leven) om te zetten in inspirerende en serene ruimten. Met een wachtlijst van ruim drie maanden is haar organisatie methode een waar fenomeen geworden.

Ze schreef vier boeken over organiseren en opruimen, welke vertaald zijn in talen als Koreaans, Chinees, Duits, Frans, Engels en, natuurlijk, Nederlands. Haar meest bekende boek is ‘Opgeruimd!’(The Life-Changing Magic of Tidying up). Het ebook is al te krijgen vanaf 8,99. Maar koop je liever een ‘echt’ boek wat iets duurder is, dan kan je het boek achteraf altijd weer op bol.com verkopen als je deze techniek onder de knie hebt. Maar geloof me dit boek verdien je dubbel en dwars terug. Straks kom je om in de spullen die je kan verkopen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.