Nieuw? Start hier!

Mijn zoektocht naar financiële vrijheid en geluk.

Ik ben in de 30 en aardig op weg financieel onafhankelijk te worden. Deze vrijheid heb ik gecreeerd doormiddel van het opbouwen van passief inkomen. Ik ben geen professioneel adviseur, alleen louter iemand die zelf op zoek is naar de antwoorden om financieel onafhankelijk te worden. zie ook de Disclaimer.

Door de maandelijkse instroom van passief inkomen, heb ik meer vrijheid, zekerheid, afwisseling en voldoening gekregen in mijn leven. hierdoor ben ik tot mijn stomme verbazing ook gelukkiger geworden. Mijn zoektocht naar financiële onafhankelijkheid heeft mij dan ook, alleen maar goeds gebracht. En deze kennis wil ik graag met jou delen.

Begin vandaag nog!

Al jaren ben ik bezig om financiële vrijheid te bereiken. De laatste jaren begint dit eindelijk zijn vruchten af te werpen en stiekem gaat het het opbouwen van passief inkomen en vermogen best snel, want vermogen groeit exponentieel. Einstein noemde exponentiële groei het 8ste wereldwonder..

Dat betekend dat je vermogen steeds sneller en sneller gaat groeien. Om dit te bewerkstelligen moet je leren hoe je geld kunt investeren. Want op school leer je hier nagenoeg niets over. We leren hoe we een goede werknemer kunnen zijn of werkgever in sommige gevallen. Maar over geld investeren leren we nagenoeg niets. Super vreemd, want dit is echt essentieel om gelukkig oud te worden.

Ik wil dan ook via dit blog gelijkgestemde helpen met het opbouwen van een stabiele financieel onafhankelijke toekomst. En geloof me, als ik het kan kan iedereen het, ik ben stewardess, blijven zitten op de havo en heb dyslexie. Wat is jou excuus? 😉

De huidige situatie voor de meesten:

 • 100% loondienst, 40 jaar werken, pensioen
 • 5 dagen werken / 2 dagen vrij
 • Weinig vrijheid/ Weinig flexibel

Saai? Natuurlijk zijn sommige mensen helemaal happy in deze situatie, maar ik was niet een van hen. Dat betekend niet dat ik werken niet leuk vindt en super lui ben… oké soms ben ik wel een beetje lui ;). Maar ik wilde meer voldoening halen uit mijn dagelijkse bezigheden, meer afwisseling, meer zekerheid en minder stress.

En hoewel ik niet zonder werk wil leven, wil ik ook niet 7 dagen per week voor een baas werken. Ik kan dan echt wel wat leukers verzinnen om te doen.

Een man op zijn sterfbed sterfbed zal dan ook zelfde zeggen “had ik maar meer overgewerkt”. Daarentegen hebben mensen voor hun dood wel spijt dat ze niet meer tijd met hun familie hebben doorgebracht en niet in het diepe gesprongen zijn

Het alternatief om te overwegen:

 • Leer investeren
 • Bouw passief inkomen op
 • Loondienst (langzaam) ‘afbouwen’ evt tot een vermakelijk percentage
 • Creëer vrijheid

Treed buiten je comfort zone. Wat zou jij doen als je meer geld en meer vrije tijd hebt?

 • Een bedrijf opzetten
 • maanden/ jaren op vakantie gaan
 • Weer gaan studeren
 • Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen
 • Vrijwilligerswerk
 • Nog beter leren investeren

Wat je met die tijd doet is geheel aan jou. Maar weinig zullen het leuk vinden om altijd met vakantie te gaan of 24/7 achter de tv te hangen. Als je part-time gaat werken of stopt met werken zal je merken dat je bergen energie krijgt, deze energie moet eruit. Waardoor je al snel achter je passie komt en je dromen begint waar te maken.

Wat brengt financiele onafhankelijkheid je…

Van te voren had ik niet kunnen bedenken hoe bevrijdent het was om financieel onafhankelijk te zijn.

financiële onafhankelijkheid lijkt allemaal om geld te draaien, maar niets is minder waar. Geld is namelijk niet meer dan een gebruiksvoorwerp wat bestaat uit papier en metaal. Uiteindelijk is dan ook niet het fictieve geld wat we willen, maar hetgeen geld kan bieden zoals vrijheid en zekerheid.

Mijn steven was financieel vrijheid, maar ik werd een gelukkiger mens.

De rede dat Financiële onafhankelijkheid gelukkig maakt

Laten we eens kijken wat financiële vrijheid brengt:

 • Vrijheid: Deze vrijheid geeft ons de macht om te doen met ons leven wat we willen. We kunnen het weggeven aan de mensen die ons dierbaar zijn of onze dromen waar maken.. Misschien wil je helemaal niet stoppen met werken of voor altijd op vakantie. Maar hoe lekker is het als je de keuze hebt. Niets moet en alles is mogelijk. De keuze is aan jou: Je kan in alle rust en zonder financiële stress je een eigen bedrijf beginnen, meer tijd met je familie door brengen, een vriend in noot helpen of eindelijk dat Tiny House bouwen.
 • Zekerheid: Financiële zekerheid is een waanzinnig gevoel. Hoe fijn is het als je je nooit meer druk hoeft te maken om geld. Je kunt alle rekeningen met gemak betalen en je hoeft nooit bang te zijn om je baan te verliezen of in de bijstand te komen. Ook heb je je pensioen meer dan goed voor elkaar en je bent niet verplicht om tot je 70ste door te werken.
 • Afwisseling: Door die keuzevrijheid heb je complete controle over het invullen van je tijd. Mensen vinden het fijn om niet dag in dag uit het zelfde te doen, maar afwisseling te hebben.
 • Voldoening: Door al die vrijheid en mogelijkheden die geld ons geeft voelen we ons springlevend, en hebben we het gevoel of we alles uit het leven kunnen halen zoals wij dat voor ogen hebben. Verveling is jou grootse uitdaging.

Mensen excelleren in het verspillen van tijd, 

experimenteren, spelen, creëren en ontdekken.

– Kevin Kelly

Hoe kom je aan passief inkomen?

Passief inkomen kan je op verschillende manieren opbouwen.

 • Denk bijvoorbeeld aan de rente op spaargeld
 • Huur uit een pand wat je verhuurd
 • Dividend op aandelen
 • Reclame voor en tussen YouTube filmpjes
 • Affiliate Marketing
 • Royalties
 • Patenten

Voorbeelden

Laten we het begrip ‘passief inkomen’ iets concreter maken, stel je verdient elke maand €400 netto met de verhuur van een appartement. Dan betekend dat dat elke maand je automatisch €400 op je rekening gestort krijgt, waar je niet actief voor hoeft te werken. Dit omdat je maanden geleden een nieuwe huurder voor je appartement hebt gevonden, en deze betaald elke maand netjes de huur van €1200. De hypotheek die jij op de woning hebt, word afgelost door de huurder. Het appartement word steeds meer van jou ipv de bank. Dit kost jou niets, maar levert je op termijn een hypotheekvrij appartement op plus elke maand €400 euro.

Omdat de hypotheek steeds verder af word gelost door de huurder, word deze (tenzij je een aflossingsvrije verhuur-hypotheek hebt) steeds minder, waardoor jij in een positieve visuele cirkel beland en steeds meer netto overhoud. Ook gaat de huurder elk jaar iets meer betalen door de inflatie en door het jaarlijkse opslagpercentage wat jij in het verhuur contact opneemt. Uiteindelijk hou je niet €400 euro over zoals nu, maar €1000 netto, en dat allemaal doormiddel van maar één woning voor de verhuur.

Stel dat je twee of drie appartementen verhuurt, dan ben je uit de rat race en heb jij complete financieel vrijheid bereikt!

Je hoeft geen miljonair te zijn om financieel onafhankelijk te worden,

het is echt dichterbij dan je denkt!

Ben je nieuw op deze site? Begin dan bij….

Exponentiële groei is de rede dat je NU moet beginnen met Investeren!

Investeren op De Beurs of in Vastgoed?

Een woning voor de verhuur, waar begin je?

Home Page: Hier vind je alle artikelen

Alle post tot nu toe!

Ik ben niet heel constant met het werken aan dit blog, omdat ik ook bezig ben met een boek over dit onderwerp. Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden over nieuwe blog’s en vlog’s schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.

Ik zal je nooit spammen! Heb ik zelf ook een hekel aan. Je krijgt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief en de nieuwsbrief is makkelijk op te zeggen indien gewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.