Het beste boek over beleggen op De Beurs

Het beste boek over beleggen op De Beurs

Het beste boek over beleggen op De Beurs

Het is een klein dun boekje van maar 15 euro, maar desalniettemin heb ik dit boek het meest uitgeleend van al mijn boeken. Iedereen die ook maar erover denkt om te gaan beleggen, zou dit boekje moeten lezen.

Had ik dit boekje maar 20 jaar eerder gehad…

Ik wilde dat ik dit boek had toen ik zelf 14 jaar oud was en begon met beleggen. Niet alleen had ik dan meer kunnen profiteren van de exponentieel groei op de beurs, maar misschien had ik zelfs mijn vader kunnen behoeden voor zijn misstap op de beurs. Deze misstap kosten hem dik een ton.

Maar helaas, ik heb pas een paar jaar geleden dit boekje gelezen voor de eerste keer. Vanaf toen snapte ik pas echt hoe ik te werk moest gaan op De Beurs… en wat ik al die tijd fout had gedaan. Het is zoveel makkelijker dan de meeste denken.

DE BELEGGINGSILLUSIE

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen.

Hoe kan dat?

In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen.

Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’.

Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien.

Kortom: de handleiding voor elke belegger die een crisis wil overleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.