Zo kan je het eigenwoningforfeit ontwijken

Hypotheekvrij huis

Ophef over het eigenwoningforfeit.

De laatste tijd is er veel ophef over het eigen woningforfeit omdat de Wet van Hillen is afgeschaft.

Dit houdt in dat mensen die hun huis hebben afgelost hier belasting over moeten betalen. De hoogte van de belasting is 0,6 procent van de WOZ waarde van het huis.

Voorbeeld:

Je hebt een huis met een WOZ waarde van 300.000 euro, dan moet je elk jaar 1800 euro eigenwoningforfeit betalen.

Zonde van het geld natuurlijk, maar er is een oplossing. Waardoor je niet alleen geen eigenwoningforfeit meer hoeft te betalen, maar ook nog eens super veel geld kunt gaan verdienen, maandelijks!

 

Het eigenwoningforfeit ontwijken zo doe je dat!

Okay, ik snap natuurlijk dat dit niet voor iedereen mogelijk is en misschien denk ik voor veel mensen teveel buiten de box.

Maar er is een manier waarop je geen eigenwoningforfeit meer hoeft te betalen. Je kan dan je woning gaan verhuren zodat deze woning van box 1 naar box 3 gaat. Je betaald dan wel vermogensbelasting (max.1,6%) maar geen eigenwoningforfeit (0,6%) meer.

Dat is natuurlijk iets meer 1,6% ipv 0,6%, maar je kan dan wel je woning gaan verhuren. Daar ontvang je huurinkomsten voor die onbelast zijn, dus in box 3 vallen. Over deze huurinkomsten hoef je verder geen belasting over te betalen.

Het kost je dan nu geen geld meer en je kunt dik hiermee gaan verdienen. Want vastgoed verhuren loont.En dit kan misschien jou eerste stap zijn richting de opbouw van passief inkomen.

Maar je moet ook weer ergens wonen..

Aangezien je ergens moet wonen heb je twee opties, een woning huren of kopen. Maar nu komt het, aangezien je geen hypotheek meer had heb je waarschijnlijk weer recht op hypotheekrenteaftrek. En wel voor het gehele bedrag!

Dit komt door een Nederlandse wet, waarbij je na 3 jaar niet genoten te hebben van hypotheekrenteaftrek. Je weer recht hebt op hypotheekrenteaftrek van je nieuwe hypotheek en dan wel over het complete bedrag! Hoe bizar!

Maar dit kan je wel toepassen in je eigen voordeel.

 

Pak je kans!

Dus heb je de kans je eigen woning te verhuren en een nieuwe woning te kopen…Dan heb je in een klap een pand voor de verhuur en krijgt op je totale hypotheekbedrag weer hypotheekrenteaftrek. Niet slecht al zeg ik het zelf.

Mocht er iets niet kloppen in mijn bovenstaande redenering dan hoor ik het graag, ik ben ook geen deskundige. Maar baal je ervan dat je een eigenwoningforfeit moet gaan betalen dan is het misschien waard om dit eens verder uit te zoeken.

 

Andere artikelen die je misschien interessant vindt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.