Kennisbank

In deze kennisbank vindt je uitleg over alle begrippen en de basis kennis. Klik op de link om meer informatie over het onderwerp of begrip te krijgen. Sommige begrippen verwijzen je door naar een aparte pagina over het onderwerp, andere verwijzen je door naar een blogpost waarin het begrip verder uitgelegd wordt.

Onder de begrippen leg ik uit doe ik deze website low kost opgezet heb en kun je lezen welke overige bedrijven mij helpen mijn financiële onafhankelijkheid te berijken.

 

Begrippen

Affiliate Marketing – Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de adverteerder (bijv. een webwinkel) de affiliate betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn/haar online kanaal (website, nieuwsbrief of zoekmachine campagne). Voor 50 euro geeft Jacko Meijaard hier een leuke cursus over. Deze heb ik zelf ook gevolgd en zonder die cursus was mijn site er niet geweest. Dus voor mijn was deze cursus ‘onbetaalbaar.’

Beleggen – Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Persoonlijk doe ik dit bij De Giro.

Cash Flow – Cash flow is de Amerikaanse term voor passief inkomen. Een passief inkomen is een inkomen dat wordt verdiend zonder er steeds voor te hoeven werken. Wil je hier meer over weten lees dan het artikel: Activa vs Passiva. Dit simpele weetje kan je vermogen laten groeien.

Exponentiële groei – Exponentiële groei is een wiskundige term die een toename aangeeft evenredig aan de eigen omvang. Iedere grootheid die elk jaar (of elke maand, dag, uur, etc.) met hetzelfde percentage groeit, ondergaat een exponentiële groei. Maar mag deze omschrijving nog een beetje wollig zijn, dan is het volgende artikel misschien iets voor jou “Exponentiële groei is het best bewaarde geheim.”

Financieel onafhankelijk – Het is het minimale bedrag dat je in je investeringen hebt zitten waarmee je jouw maandelijkse levensonderhoud kunt betalen. Ofwel dit is het bedrag aan passief inkomen dat ervoor zorgt dat je nooit meer hoeft te werken en dus financieel onafhankelijk bent. Wil je weten wanneer jij geheel financieel onafhankelijk bent, lees dan dit artikel.

Investeren – Een investering is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen.

Rat Race – Een ratrace is een abstract begrip dat aangeeft dat iemand of iets bezig is met een reeks eindeloze of nutteloze handelingen die geen uitzicht bieden op resultaat. Het roept een beeld op van de vergeefse pogingen van een rat die probeert te ontsnappen terwijl deze schijnbaar doelloos in een tredmolen loopt.

Passief inkomen – Een passief inkomen is een inkomen dat wordt verdiend zonder er steeds voor te hoeven werken. Wil je hier meer over weten lees dan het artikel: Activa vs Passiva. Dit simpele weetje kan je vermogen laten groeien.

Pensioenbeleggen – Indien je de afgelopen 7 jaar een pensioengat hebt opgelopen, dan kan je deze dichten met je bruto salaris. Waardoor er pas na je pensioneren belasting over betaald hoeft te worden. Wil je hier meer over weten lees dan het artikel: “Met Pensioenbeleggen bruto sparen voor later zonder vermogensbelasting te betalen”

Template – Een template is letterlijk een mal of sjabloon voor een website. Je hoeft dit standaard sjabloon alleen nog maar in te vullen met je eigen text en in een paar minuten heb je zonder enige moeite een esthetisch mooi uitziende website. Site waar je deze templates kunt kopen zijn oa.: EventoMarket of ShapingRain.

WordPress – WordPress is een (gratis) systeem om een blog, website of webshop te beheren zonder dat kennis van programmeertalen. Ik heb bij Neostrada voor 15 euro heb je hier een domeinnaam en een hostingpakket aangeschaft voor een jaar. Hier zit dan gratis WordPress bij.

 

 

 

Mijn Website

Mijn website heb ik low cost geheel zelf opgezet met enkele hulpmiddelen. Ik ben begonnen met een cursus te volgen hoe ik een WordPress site op moest zetten, deze cursus was van Jacko Meijaard. Vervolgens heb ik een domeinnaam en hostingaccount genomen bij Neostada. Last but not least heb ik een template gekocht van ShapingRain via EventoMarkets, om mijn website esthetisch er geweldig uit te laten zien in een paar minuten. De gehele website kosten mij dit eerste jaar 125 euro, deze kosten zullen aankomende jaren veel minder zijn omdat ik de template van 50 euro dan niet meer hoef te kopen en ik de cursus van Jacko niet meer hoef te volgen (cursus Jacko ook 50 euro). Wil jij zelf ook een website opzetten misschien kunnen onderstaande links je dan verder helpen.

Affilate marketing cursus – Jacko Meijaard Ik heb deze cursus van Jacko ook zelf gedaan. Voor mijn was deze cursus echt onbetaalbaar! Je leert hoe je snel en goed een website kunt opzetten oa. via WordPress en dat voor maar 50 euro. Tevens leer je hoe je affilate marketing kan toepassen om financieel onafhankelijk te worden.

ShapingRain – Van hun heb ik een standaart template gekocht via EventoMarket, hierdoor ziet mijn site er uit of ik er uren werk in heb zitten. Maar in werkelijkheid kosten mij dit maar 50 euro en een paar minuten. Hun klantenservice is ook echt geweldig, geen vraag is te gek en ze staan altijd voor je klaar. Ga naar EventoMarket en tik in de zoekbalk “off the shelf”

EnvatoMarket – Vind je mijn template nou niets of wil je iets origineler, kijk dan op EnvatoMarket hier kan je kiezen uit 1000den Templates voor WordPress. Er zit voor ieder wat wils tussen en ze zijn al verkrijgbaar vanaf 10 euro.

Neostrada – Voor 15 euro heb je hier een domeinnaam en een hostingpakket voor één jaar! Nederlandse klantenservice en altijd bereid om te helpen.

PayPro – Inschrijven op deze affiliate marketing site is gratis en kan jou veel geld opleveren. Schrijf je in en krijg persoonlijke affilate marketing links waar jij geld mee kan verdienen.

Daisycon – Inschrijving op deze site is eveneens gratis en deze affilate marketing site is echt een must have. Ook hier krijg je persoonlijke affiliate marketing links die jou geld kunnen opleveren.

DaisyconVergelijkers – Hier vind je verschillende vergelijking Wigets die je kan implementeren op je site. Geheel gratis.

Google Analytics – Met Google Analytics kan je bijhouden wie er op je site komt, man of vrouw, jong of oud. Je ziet ook hoe lang hun bezoek gemiddeld duurt en wat ze er doen. Kijken ze alleen op de eerste pagina of klikken ze ook door naar andere pagina’s.  Ook geheel gratis, het enige wat je nodig hebt is een gmail account.

 

 

Nog meer bedrijven waar ik achter sta.

Ik krijg soms een vergoeding als je een aankoop doet via een link op deze site, hier betaalt u niets extra’s voor. Ik sta volledig achter de producten die ik promoot. Ik promoot geen producten waar ik niet achter sta en ben zeer kritisch. Ik zal altijd alleen de goedkoopste en beste diensten promoten zodat jij zo snel mogelijk financieel onafhankelijkheid kan behalen. Dit is namelijk ook mijn doel en ik promoot ook dan allen diensten die ik zelf heb aangeschaft of ga aanschaffen. 

Online Broker DEGIRO – Voor investeerders op de beurs de goedkoopste bank. Ook aan te raden als je wilt gaan Pensioenbeleggen. De kosten komen per jaar ongeveer neer 0,5% per jaar. Zie mijn artikel “Pensioenbeleggen

Brand New Day – Ook bij a Brand New Day komen de kosten op 0,5% neer met Pensioenbeleggen.

 

 

Fijn Favoriete boeken:

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat? In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’. Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien. Kortom: de handleiding voor elke belegger die een crisis wil overleven.

 

 

Opgeruimd! Van de japanse bestseller auteur Marie “KonMari” Kondo runt een befaamd consulting bedrijf in Tokio waar zij klanten help hun rommelig huis (en leven) om te zetten in inspirerende en serene ruimten. Met een wachtlijst van ruim drie maanden is haar organisatie methode een waar fenomeen geworden.

Ze schreef vier boeken over organiseren en opruimen, welke vertaald zijn in talen als Koreaans, Chinees, Duits, Frans, Engels en, natuurlijk, Nederlands. Haar meest bekende boek is ‘Opgeruimd!’(The Life-Changing Magic of Tidying up). Het ebook is al te krijgen vanaf 8,99. Maar koop je liever een ‘echt’ boek wat iets duurder is, dan kan je het boek achteraf altijd weer op bol.com verkopen als je deze techniek onder de knie hebt. Maar geloof me dit boek verdien je dubbel en dwars terug. Straks kom je om in de spullen die je kan verkopen.