Wie ben ik?

 Werken voor financieel onafhankelijkheid

Waar ben ik mee bezig……


Ik werkte me een slag in de ronde en kon maar net de eindjes aan elkaar knopen. Zo kon het niet langer, ik wilde meer vrijheid en meer genieten van het leven. Nu 5 jaar later, heb ik dat allemaal. Ik heb meer vrije tijd, werk inmiddels part time en doe alleen nog wat ik leuk vind.

Dit heb ik niet bereikt door alleen pure wijsheid, ik heb ook wat geluk gehad met oa. een snelle stijgende huizenmarkt en het feit dat ik samen ben gaan wonen. Maar desondanks heb ik zelf voor elkaar gebokst dat mijn huis in 5 jaar hypotheekvrij is.

Maar alhoewel het goed gaat, ben ik er nog niet…

Ik ben nu in de 30 en het kost mij waarschijnlijk nog maximaal 15

jaar voor ik met pensioen kan gaan.

 

Of in ieder geval, ik heb dan de keuze om met pensioen te gaan als ik dat dan zou willen. Want nu zou ik mijn baan als stewardess voor geen goud willen missen. Maar aan de andere kant wil ik waarschijnlijk ook niet tot mijn 71ste koffie en thee schenken in de lucht. Daarnaast vraag ik me af of je deze baan tot je 71ste kan uitvoeren.

Het is relatief een zwaar beroep, met veel fysieke arbeid, jet-lag’s, nachten overslaan, en blootstelling aan grote hoeveelheid straling en toxische stoffen. Als het niet zo leuk was, was ik al lang gestopt. Maar de hele wereld kunnen zien, heeft iets verslavends. Maar desondanks ben ik blij dat ik niet meer 100 procent hoef te vliegen.

Het feit dat je keuzes mogelijkheden krijgt door financiële vrijheid is waar het mij om gaat…. Alles kan en niets hoeft, deze vrijheid voel ik al nu ik deels financieel onafhankelijk ben. Dat heerlijke onbezorgde gevoel gun ik iedereen.

Financieel onafhankelijkheid was mijn doel, maar ik werd een

gelukkiger mens.

Daarom heb ik besloten een blog te beginnen over financiële onafhankelijkheid.

Er zijn 100den manieren om financiële onafhankelijkheid te bereiken, mijn manier is zeker niet de snelste en beste. Ik ben geen financieel adviseur en de informatie op de site is dan ook alleen informaties bedoeld, zie disclaimer.