Eigen bedrijf? Vergeet de bank en leen geld uit je eigen BV voor Vastgoed

Leen geld uit je eigen BV voor vastgoed

Een eigen B.V. bied kansen op de vastgoedmarkt.

Heb je een goed lopend eigen bedrijf met redelijk wat overtollige liquide middelen, dan is het mogelijk om een persoonlijke lening aan te gaan bij je eigen bedrijf. Dit is fiscaal erg aantrekkelijk.

Wanneer je er een huis voor de verhuur van koopt valt deze in Box 3 (vermogen), want het is immers nu je eigen geld en het zit niet meer in het bedrijf. Als het geld in Box 3 valt betekend dat dat je geen onmiddellijke heffing erover hoeft te betalen (25%), maar alleen vermogensbelasting (vanaf 0,8% tot 1,6%).

Je betaald voor de lening, aan je eigen bv. een ‘zakelijke’ rente. De rente in de BV word bij ontvangt belast. Maar dit levert de BV meer rendement op dan voorheen. Voorheen stond het geld van de BV op de bank en ontving de bv een rente van ongeveer 0,3. Nu, betaal jij je enigen bv een rente van bijvoorbeeld 2,5%, hierdoor behaalt je bv extra rendement. Dit extra rendement komt na heffing vennootschapsbelasting (-20%) en dividendbelasting (-25%) weer privé bij je terecht. Dit is dus een win win situatie voor zowel jou als je bv.

Ook een mogelijk is het financieren van je eigen huis uit de BV. Er zijn dan nog meer voordelen. Ook dit is dus een mogelijkheid. Laat wel altijd een professional met je meekijken wat voor jou persoonlijke situatie het beste is. Zie ook de disclaimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.